26.2.10

Lostin loppu

Tällä menolla Lost jää kokonaisuutena keskinkertaiseksi sarjaksi. Mietiskelin miten sotkuisen sarjan voisi päättää siististi ja tulin siihen tulokseen, että merkityksellisellä loppukohtauksella kokonaisuuden voisi vielä nostaa kolmen tähden sarjasta neljän tähden sarjaksi.

Saarijuonen pitäisi päättyä traagiseen uhraukseen temppelissä. Kandidaatin on jäätävä saarelle, jotta parempi aikalinja selviäisi, plus pakotettava muutkin jäämään. Savumonsteri yrittää estää selviytyjiä uhrautumasta muiden vuoksi ja houkuttelee/pelottelee porukkaa lähtemään saarelta.

Alpert: "Voit auttaa itseäsi ja lähteä saarelta, tai voit jäädä saarelle ja auttaa muita. Tästä on ollut aina kyse."
Shephard: "Olen lääkäri, tein jo valintani."

Joten huonon aikalinjan porukka uhrataan paremman aikalinjan puolesta... mutta viimeisissä sideflasheissa näemme, että parempi aikalinja ei olekaan sen parempi.

BOOM

Tämä sitoisi yhteen monia juonikuvioita ykköskauden napin painelusta lähtien, mutta jättäisi silti mysteeristä pelivaraa uudelleenkatselua ajatellen. Voisi riittää sarjan nostamiseen keskinkertaisuuden yläpuolelle ja paikata jopa välikausien jurnuttamisen. Pienestä kiinni. Jos sarja päättyy kliseiseen starwarsimaiseen kamppailumeininkiin valon ja pimeyden välillä, olen pettynyt. Korjataan faneditissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti