3.5.09

Lulu.com: arvio testikirjasta

Tilasin Lululta print-on-demand testikappaleen Pyöreistä esineistä.

Kirja 8,90 EUR
Postitus 5,67 EUR
Yhteensä 14,57 EUR

Koko: A5
Sivut: 90gsm
Kansi: 270gsm kiiltävä

Kirja tuli Espanjasta noin kolme viikkoa tilauksesta. Lulun Euroopan printterit sijaitsevat Sevillassa ja Lontoossa Eastbournessa, Xerox iGen3-mallia käsittääkseni. Kovakantiset publisher gradet valmistetaan USA:ssa ja postikulut ovat astronomiset, joten kannattaa tähdätä Euroopan printtereihin.

Kirjan yleislaatu on hyvä. Sivut pysyvät kiinni eikä liima pursuile välistä. Käsittelin kirjaa kuvien ottamisen jälkeen suhteellisen kovakouraisesti ja kasassa pysyi.

Hampunlehti katkeaa spinesta, koska en jaksanut värkätä one-piece kantta. Kansi on hieman tummempi kuin odotin, saattaa johtua omasta zoomailusta. Paperilla huomaa epätarkkuuden selvemmin. Kansi voisi näyttää paremmalta mattana kuin glossynä, mutta sitä vaihtoehtoa Lulu ei tarjoa pehmeäkantisiin liimaselkiin.

Takakanteen Lulun kansieditori laittaa automaattisesti viivakoodin, paitsi jos tekee kansipdf:n itse. Omia logoja Lulu ei tunge väliin kuten Blurb, jolla yhtiön logon poistamisesta pitäisi maksaa ylimääräistä. Pisteet Lululle siitä.

Hyllystä löytyi vertailtavaksi suunnilleen samankokoinen POD-kirja: David Brinin Through Stranger Eyes, jonka tilasin Nimblebooksilta viime vuonna.


Lulun liima on kivan vaaleanharmaata, Nimble käyttää ikävämpää ruskeaa. Ruskea liima tuntuu hieman tukevammalta, mutta ei pidossa liene paljon eroa käytännössä.

Nimblebooksin POD-kirjassa on järjestelmällisesti haalistuneita rivejä keskivaiheilla. Eivät niin haaleita, että haittaisivat lukemista, mutta...

Lulun tekstissä en hoksaa yhtään haalistumia. Pisteet Lululle tästäkin. Fonttina Palatino Linotype 10pt.

Siinäpä se. Täytyy korjata virheet, tehdä pari lisäystä ja tilata toinen testikappale.


Lisäys 11.5.09
Toinen testikirja saapui Englannista. Muuten samanlainen, mutta liima on vaaleanruskeaa ja kirjan loppuun on laitettu kaksi tyhjää ekstrasivua. Taitaa olla sattuman kauppaa kumpaan printteriin tilaus osuu, ehkä Sevillassa oli ruuhkaa ja Albionissa väljempää? Mutta toimitusaika vain kahdeksan päivää, huomattavasti lyhyempi kuin ensimmäisellä testikappaleella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti