1.1.09

Pyöreitä esineitä etsimässä 1-3

Pyöreitä esineitä etsimässä on veijarikomedia ur-suomalaisessa fantasiaidyllissä (kansallisromanttisessa utopiassa, pohjoisessa villissä lännessä, mikämikämaassa nimeltä Taivalkoski) seikkailevista elämäntapatyöttömistä pikkurikollisista, joille jokainen päivä on juhannus, keskiyön aurinko ei laske koskaan, lomaa riittää loputtomiin ja alkoholin nauttimisesta seuraa vain hauskoja asioita.

Jack Vancen Dying Earth -sarja kohtaa Donald E. Westlaken Dortmunder-sarjan. Vähäisempinä innoittajina ja vertauskohtina ovat toimineet mm. Joe R. Lansdalen Hap ja Leonard -kirjat, 80-luvun keskinkertaiset amerikkalaiskomediat (esim. Vauhdilla Chicagoon), englantilaiset maaseutusarjat (esim. Lovejoy) sekä monet muut loisteliaan absurdit ja epäkeskot komediat (Monty Python, ilmiselvästi). Ja tietysti Muumilaakso.

Tarinat syntyivät alunperin TV-sarjan käsikirjoituksiksi vuosituhannen vaihteessa ja minulle ehdotettiin jo tuolloin, että tekstit kannattaisi muokata kirjaksi, mutta kului lähes kahdeksan vuotta ennen kuin inspiroiduin kirjoittamaan tarinoista uudet versiot. Nopeatempoinen, televisiosarjamainen rakenne on säilytetty myös kirjaversiossa. Paljon actionia ja dialogia, ei turhaa selittelyä.

Kolme toisiinsa nivoutuvaa tarinaa, 160 sivua. Sisältää jaksot:
  1. Lentävä matto
  2. Kohtalokas festivaali
  3. Kirottu kakkospokeri
Ensimmäisessä jaksossa thaimaalaiset saapuvat Taivalkoskelle kasvattamaan hamppua.

Toisessa jaksossa myydään piraattisiideriä rockfestivaaleilla.

Kolmannessa jaksossa mietitään miten rahat saadaan ulos kirotusta peliautomaatista.

Tarinat ovat fiktiota. Hahmojen yhteydet todellisiin henkilöihin, eläviin tai kuolleisiin, ovat pelkkää huhupuhetta.

Pyöreitä esineitä etsimässä 1-3 on julkaistu ilmaiseksi Internetissä 01.01.2009. Jatko-osa 4-6 on tulossa joskus.


Edit 13.5.09

Kirjan voi nyt ostaa myös paperiversiona Lulun kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti