18.5.09

Päätalon elämä, leikkaamaton versio

Siirsin 1989 MTV:ltä nauhoitetun Elämän vonkamies -elokuvan TV-sarjaversion VHS-kaseteilta kovalevylle. Sarjaversiossa on (kuulemma) enemmän kamaa kuin elokuvaversiossa, eikä sitä olla tietääkseni näytetty sen jälkeen, eikä sitä saa DVD:llä. Varmaan säilyttämisen arvoinen. Ala-asteen luokkakaveri pääosassa ja kaikkea, vaikka ei sarjaa kokonaan katsoa jaksa. Ehkä joskus satavuotiaana.

Hesarista: TV2 leikkaa suosikkisarjat uusiksi, Metsoloista leikataan turhat piirakanpaistot pois, koska on nykyään niin tiukat slotit telkkarissa. Onhan ne vanhat leffat kyllä aika pitkäveteisiä, recutteja saisi tehdä monelle turhaa paikasta toiseen kävelyä sisältävälle klassikolle, mutta Päätaloilla ja Metsoloilla on hieman toinen merkitys, ainakin kuvauspaikat tunteville ja näyttelijät tunteville ja alkuperäiset ihmiset tunteneille. Taivalkoskelainen haluaa kaiken kaman mitä Taivalkoskella on kuvattu, ei mitään leikattua versiota. Kotikulmien kanssa on kompletisti, vaikka täytteeksi heitetty piirakanpaisto ei muille katsojille mitään merkkaisikaan. Päätalon kirjojakin luetaan Koillismaalla sillä silmällä, että vilahtaako siellä sukulaisia ja jos sieltä välistä leikataan pois kaikki pikkutarkat selostukset sivuhahmoista niin kyllä lukukokemus lässähtää.

Hääkuvauksista ja muista tärkeistä jutuista haluaa raakamateriaalinkin talteen. Kelailee itse tarpeen mukaan, ei mitään ohjaajan näkemystä, että tuo pätkä itkevistä sukulaisista on liian pitkä, pois pois. Antakaa kaikki kama mitä löytyy, kelaan itse tylsien kohtien yli. Kovalevyltä löytyy tarpeeksi slotteja.

21 kommenttia:

  1. Moi. Minua kiinnostaisi nähdä tämä pitempi versio pitkästä aikaa ja olen sitä yrittänyt tuloksetta etsiä muualta. Näin tämän joskus pienenä viimeksi. Onko mitenkään mahdollista, että voisit jollain keinolla lähettää tämän sarjaversion minulle? Ota halutessasi yhteyttä seuraavaan sähköpostiosoitteeseen niin keskustellaan tarkemmin asista:

    chipped_topaz@hotmail.com

    VastaaPoista
  2. Jumalanterve. Tämä sarja kiinnostaisi suuresti minuakin. Elokuvat kuuluvat suurimpiin suosikkeihini ja olen kovasti etsinyt tätä tv-sarjaa. Ilikiäisikkö mitenkään lähettää myös minullehi tuota videota jos sinulla on se vielä kovalevyllä.

    jsl_82_d@hotmail.com

    VastaaPoista
  3. Hei,

    Täällä olisi myös yksi päätalo hullu ja olisin ERITTÄIN kiinnostunut tuosta vonkamiehen tv- sarjasta, koska TV- elokuvaversio jättää paljon pois.

    Otatko yhteyttä jos vaikka päästäisiin jonkinmoiseen sopimukseen:) email.jmovas@utu.fi

    t.Juha

    VastaaPoista
  4. Hei!minuakin kiinnostaisi paljon tuo alkuperäinen elämän vonkamies tv-sarja,ottaisitko yhteyttä sähköpostiini katariina.24@suomi24.fi
    kiitos jo etukäteen =)

    VastaaPoista
  5. Hei.
    Miten on olisiko mahdollista saada tuo aito ja alkuperäinen versio? Itseä ja muutamia tuttuja kiinnostaisi todella paljon saada tuo "oikea" versio.

    Ystävällisin terveisin Juha Väisänen
    vaisajuha(at)gmail.com

    VastaaPoista
  6. niinikään minuakin kiinnostaa tuo leikkaamaton versio, itelläkin se mukulana oli vhs:llä mutta kuka lie nauhottanu päälle... laita s-postia jos sinulta on mahdollista jollakin tapaa saada tämä alkuperäinen leikkaamaton versio levyllä :) juhamartikainen@luukku.com

    VastaaPoista
  7. Täälläkin olisi kiinnostus nähdä tämä sarja. Katsoin aikanaan sitä sarjaa eikä löydy mistään. Otatko yhteyttä rice(at)kotikone.fi terv, Risto

    VastaaPoista
  8. Moikka joskun olen nähnyt kyseisen version, nyt haluttais nähä uudestaan-saaha päätalo kokoelmiin kyseinen pitempi versio.
    hekka@luukku.com

    VastaaPoista
  9. Samoin kiinnostaisi ja olen etsinyt josko jollain olisi tiedostona.. Olisin hyvin kiitollinen .

    william76@luukku.com

    VastaaPoista
  10. Erittäin kiinnostunut leikkaamattomasta versiosta. Kuinka olisi mahdollisuus saada sellainen..

    voitto_h@yahoo.com

    VastaaPoista
  11. Olisiko mahdollista saada jotenkin tämä sarja?
    siitonen.sari@pp.inet.fi

    VastaaPoista
  12. Itsekkin tahtoisin tämän alkuperäisen leikkaamattoman päätalon, vonkamies ja nuoruuteni savotat. Mahtaako vielä löytyä ja hintaa..? Ilmoittele pian..?

    Juhamartikainen@luukku.com 0409343883

    VastaaPoista
  13. Minäkin oon etsinyt joka paikasta, olisi mahtavaa jos sinun kautta tämän saisi!
    anu.heikk@gmail.com

    VastaaPoista
  14. Täällä olis aikakin vielä yksi jota haluttais kovasti tuo sarja saada käsiinsä! Mahtaisko onnistua?
    zarppa85@gmail.com

    VastaaPoista
  15. Hei. Itsekin yrittänyt huonolla menestyksellä metästää tätä leikkaamatonta. Oisko mahdollista saaada tätä jotenkin sulta kopsittua?
    Ville.honkala@hotmail.com

    VastaaPoista
  16. Minulle myös! Tai siis miehelleni :D Loppus vihdoinkin se ruikutus, kun on monta vuotta jauhanut, että kyseinen leikaamaton versio on saatava. Ihan seko Päätalo-fani hän. Osaa kirjat raukka ulkoa ja puhuu kirjojen henkilöistä kuin sukulaisistaan tai kavereistaan :D
    kikimaarit@netti.fi

    VastaaPoista
  17. Vieläkö löytys leikkaamattomana elämän vonkamies ja / tai nuoruuteni savotat?

    VastaaPoista
  18. Hei minulla kans kiinnostas tosi paljon,oon joka paikasta hakenut. Löytyykö vielä sinulta?
    milla.heikkila@hotmail.com

    VastaaPoista
  19. Vieläkö löytyy tämä leikkaamaton, olisin enemmän kuin kiinnostunut.

    VastaaPoista
  20. Vieläkö löytyy tämä leikkaamaton versio? Olisin enemmän kuin kiinnostunut. hannu.moi@gmail.com

    VastaaPoista