5.5.10

Ei Europea Kuusisaareen

Viime aikoina on puhuttu paljon Europen tuomisesta Kuusisaareen Qstock-festivaaleille. Mutta muistaako kukaan vuotta 1986? The Final Countdown julkaistiin -86 ja Tsernobylissä pläjähti -86. Sattumaako? Enpä usko!

Ovatko päättäjät miettineet onko Europen sijoittaminen Kuusisaareen millään lailla musiikillisesti kestävä vaihtoehto, vai pelkästään lyhytnäköistä ja edesvastuutonta voitontavoittelua? Onko mietitty mihin Europen tuottama melujäte haudataan? Sehän säteilee vielä 100 000 vuotta. Lapsenlapsenlapsenlapsenlapsemmekin joutuvat kärsimään siitä syntetisaattori-introsta. Vaikka sen hautaisi kuinka syvälle onkaloon, joku voisi sen sieltä löytää ja laittaa vahingossa soimaan.

Niin niin, Meshuggah ja Raised Fist tuodaan myös. Mutta ovatko nämä riittävä varotoimi? Vuodon uhka on aina olemassa, vaikka molemmat bändit siirtäisi eri päivälle kuin Europen. Jos päälle heittäisi vielä Fever Rayn puskuriksi, se saattaisi riittää pitämään katastrofin hallinnassa, mutta tällä menolla kukaan ei uskalla mennä viiden kilometrin suojavyöhykettä lähemmäs Kuusisaarta, koska melupäästöt saattavat kantautua kaikuna rakennusten seinistä.

Arvoisat päättäjät, "sehän oli vain tsoukki" ei riitä vastaukseksi. Europen vastainen mielenosoitus järjestetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti