8.2.09

Muuri ja palapeli

Write Or Die on sadistinen kirjoitusohjelma, joka alkaa Kamikaze-moodissa deletoida tekstiäsi, jos et kirjoita.

Kirja on helppo kirjoittaa. Jos kirjoitat sivun päivässä, sinulla on vuoden lopussa 365 sivua tekstiä. Kirjoittaminen on vain istumista paikallaan ja sanojen laittamista peräkkäin. Tekstimäärä ei ole ongelma. Yksi tiili päivässä ja vuoden lopussa muuri on valmis.

Monty Python kirjoitti toisiinsa liittymättömiä sketsejä ja yhdisteli ne sitten toisiinsa yllättävien aasinsiltojen kautta. Minusta kirjoittamisessa on hauskinta samanlainen ideoiden yhdistely toisiinsa. Ei sanojen laittaminen peräkkäin muurin rakentamisen tavoin vaan ideoiden yhdistäminen palapelin tavoin.

Kerään satunnaisia ideota, kohtauksia ja mielikuvia kuin palapelin paloja, mietiskelen mitkä palat sopisivat yhteen ja viilaan hieman nurkkia, jotta ideat sopisivat. Yksi pala ei sovi mihinkään, joten se siirtyy odottamaan. Keksin siihen toisen palan ehkä viiden vuoden kuluttua. Minulla on jatkuvasti kymmeniä palapelejä kesken, odottaen sopivia kuvioita. En pidä kiirettä enkä yritä pakottaa tarinoita etenemään. Niillä ei ole deadlinea. Ne ovat valmiita sitten kun ne ovat valmiita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti