18.2.09

Tarinoita pikkukivistä

Mies käveli rannalla ja ääni sanoi: "Ota maasta kiviä ja pistä ne taskuusi, ja huomenna olet iloinen ja surullinen." Mies totteli ja keräsi kiviä taskuunsa. Seuraavana aamuna kivet olivat muuttuneet timanteiksi ja rubiineiksi. Mies oli iloinen ja surullinen: iloinen kerättyään kiviä, surullinen kerättyään niin vähän.

Mies käveli rannalla ja keräsi taskuunsa kiviä, jotka näyttivät kiiltäviltä jalokiviltä. Hotellihuoneessa hän otti kivet taskustaan, mutta huomasi niiden kuivuneen ja muuttuneen tavallisiksi kiviksi. Myöhemmin hän näki torilla miehen myymässä kiviä, jotka muistuttivat hänen keräämiään, mutta olivat kuivia. Kuinka se oli mahdollista? Myyjä kertoi: "Laitoin ne tuntikausiksi koneeseen pyörimään, kunnes ne näyttivät yhtä tuoreilta kuin rannalta nostetut."

Mies käveli rannalla ja huomasi kiven, joka muistutti ihmiskasvoja. Hän ihasteli meren ja hiekan miljoonien vuosien hankauksen vahingossa luomaa kauneutta ja vei kiven kotiinsa. Eräänä päivänä vieras huomasi kiven ja sanoi: "Olet näköjään löytänyt yhden Nickin hylkäämistä luonnoksista. Nick on se hippi, joka kaivertaa turisteille matkamuistoja. Hän heittää huonot kaiverrukset mereen." Nyt rannalta löytynyt kivi olikin vain keskinkertaisen käsityöläisen hylkäämä luonnos. Kaikki kauneus oli poissa.


Mukaelmia näistä:
http://www.chemteam.info/Parable-Pebbles.html
http://awfullybigblogadventure.blogspot.com/2008/10/parable-of-pebbles-nick-green.html
http://www.chass.utoronto.ca/~sousa/artfunction/art.htm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti